Foto's roterenU kunt een foto roteren om ervoor te zorgen dat de personen op de foto mooi recht staan, of om ervoor te zorgen dat een gebouw niet langer op z’n kant staat. In alle gevallen zorgt u ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van de foto. U kunt de foto roteren in combinatie met het verkleinen, waardoor u in een eenvoudige stap direct klaar bent. U kunt op die manier gemakkelijk tijd besparen, aangezien het niet nodig is om de foto op een later moment nog de juiste oriëntatie te geven.


Foto met de klok mee roteren

U kunt de foto roteren door deze met de klok mee te laten bewegen, waardoor deze bijvoorbeeld de juiste rotatie krijgt. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer u de foto heeft gemaakt door de camera een kwart slag gedraaid te houden, om alles goed op het beeld te krijgen. Aan de andere kant kunt u ook een foto roteren door deze juist tegen de klok in te draaien. Dit is een element dat altijd om wat oefening vraagt. U zal merken dat u na een paar foto’s de juiste rotatie weet te selecteren, om ervoor te zorgen dat u er snel de juiste plaatjes uit weet te krijgen.


Foto omdraaien

Tenslotte kunt u een foto roteren door deze volledig om te draaien, te weten 180 graden. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer de foto op z’n kop genomen is, of u een bepaald grafisch ontwerp een interessante draai wilt geven. De foto wordt volledig omgedraaid, zonder dat de proporties aangetast worden of er andere vervormingen op zullen treden binnen het beeld dat u heeft gekozen. Zo kunt u de foto roteren tijdens het vergelijken en zorgt u er op een eenvoudige manier voor dat u binnen enkele minuten klaar bent met het totale proces.