Foto's verkleinenU kunt om verschillende redenen een foto verkleinen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u een bepaalde foto in een bepaald formaat wilt zetten, of dat u een ander grafisch ontwerp kleiner wilt maken. Wanneer u een profielfoto wilt plaatsen op een website is het in veel gevallen verstandig om het origineel wat kleiner te maken. U kunt dan de foto verkleinen om ervoor te zorgen dat de bestandsgrootte afneemt, of dat de details op een mooie manier zichtbaar blijven. Zonder de foto kleiner te maken kan het zijn dat er vreemde vertekeningen plaats zullen vinden.

Foto verkleinen met een percentage

U kunt een foto verkleinen naar een bepaalde formaat, maar u kunt er ook voor kiezen om het formaat met een bepaald percentage af te laten nemen. Zo is het in een aantal gevallen gewenst om de foto bijvoorbeeld 50% kleiner te maken. U kunt het percentage waarmee u de foto kleiner wilt maken zelf invullen, maar u kunt ook gebruik maken van de handige schuifbalk. Zo kunt u de foto verkleinen op de manier die u zelf wilt en zorgt u ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van de foto.


Foto verkleinen naar bepaald formaat

Daarnaast kunt u een foto verkleinen door het gewenste formaat in te voeren. U kunt daarbij kiezen voor de hoogte of de breedte. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat uw foto maximaal een bepaald aantal pixels breed mag zijn. U kunt er hier dan voor zorgen dat de verhoudingen intact blijven, maar dat de foto toch een stuk kleiner wordt. Daarnaast kunt u de foto ook aanpassen aan een bepaalde hoogte, waardoor u er optimaal gebruik van kunt maken. U kunt bovendien heel eenvoudig een foto verkleinen, aangezien u alleen het gewenste formaat hoeft in te vullen en de foto vervolgens al kan downloaden.